کد خبر: 58742تاریخ انتشار : 1:49:18 - چهار شنبه 15 فوریه 2017

با خواص اعجاب انگیز لبو آشنا شویم؛

خوراک پرطرفدار فصل سرما

لبو یا چغند پخته خوراک پرطرفدار فصل سرما است که آشنائی با خواص اعجاب انگیزش می تواند در سلامتی انسان ها بسیار مفید باشد.

به گزارش بهجت نیوز؛ همه ما لبو خورده ايم و در روزهاي سرد زمستاني از مزه خوشايند آن لذت برده ايم. اين خوراكي خوشمزه همان چغندر پخته است كه قند دارد و مزه شيرين و دوست داشتني آن هم به همين علت است. اين ماده غذايي داراي خواص مفيد بسياري است و سرشار از عناصر و مواد معدني ارزشمندي براي بدن است.  

لبو کمک قابل ملاحظه ای برای از بین بردن مواد سمی کبد و کارکرد بهتر آن دارد. چغندر وقتی پخته یا تخمیر می شود مانند ترشی لبو مقدار مواد مغذی سالم برای کاهش فشار خون پایین می آید بنابر این خوردن لبوی ساده یا آب لبو  توصیه می شود تا از منفعت های آن کم نشود.

با خواص چغندر (لبو) از نگاهی متفاوت آشنا شوید؛

۱-طبیعت چغندر گرم و تر است.

۲-ضماد برگ با اسیدبوریک باعث بهبود کک و مک و طاسی می‌شود.

۳-فیبر زیاد موجود در آن، موجب کاهش سطح کلسترول خون و کاهش خطر بروز سکته‌ های قلبی در بیماران قلبی است.

۴-شیرۀ چغندر یکی از بهترین شیره های سبزی است که به ساختن گلبولهای قرمز خون کمک می کند، خون را تصفیه کرده و جریان خون را بهبود می بخشد. از این رو مصرف چغندر به خانمها بسیار توصیه می شود. چغندر قرمز به دلیل داشتن مواد مغذی آهن در کنار اسیدفولیک از بروز کم‌خونی جلوگیری می‌کند.

۵-چغندر قرمز یا لبو به دلیل داشتن فیبر فراوان که خاصیت کاهش چربی خون را دارد و همچنین اسید فولیک، بهتر است در سبد غذایی بیماران قلبی و زنان باردار قرار بگیرد.

۶- لبو دارای مقادیر فراوان آهن در کنار ویتامین ” C ” و اسید فولیک است که از بروز کم خونی در افراد بویژه دختران جوان ممانعت می کند.

۷-املاحی که در شیرۀ چغندر وجود دارد، یک پاک کنندۀ بسیار عالی برای کبد، کلیه و کیسۀ صفرا است.

۸-چغندر ملین، نرم کنندۀ و ادرارآور بوده و در رفع یبوست نقش عمده ای را ایفا می کند. همچنین اهمیت به سزایی در دستگاه گوارش دارد.

۹-درمان کننده التهاب مجاری ادرار است.

۱۰-چغندر برای درمان التهاب مثانه، بواسیر و بیماریهای پوستی بسیار مفید است. اشتها را نیز زیاد می کند.

۱۱-چغندر مانند هویج دارای کاروتن است که در معده تبدیل به ویتامین ” A ” می شود.

۱۲-خوردن چغندر پخته، برای رعشه مفید است خصوصاً اگر برگ آن سرخ رنگ باشد.

۱۳-برگ چغندر خام ورم طحال را بهبود می بخشد.

۱۴-چغندر مخلوط با آب هویج دفع کننده سنگ کیسه صفراست.

۱۵-خوردن چغندر، در هوای خشک خصوصاً در فصل زمستان مؤثر تر است و به همه، خصوصاً پیران بسیار توصیه می شود.

۱۶-شستشوی سر با جوشانده برگ چغندر، شوره و چربی مو را از بین می برد و ضد شپش است.

۱۷-قرار دادن دست و پای ترک خورده در آب گرم شده برگ چغندر، موجب بر طرف شدن عارضه می شود.

۱۸-ضماد برگ چغندر با عسل جهت رفع طاسی و زگیل مؤثر می باشد و چنانچه با حنا مصرف شود برای رویاندن مجدد مو و نکویی آن تأثیر به سزایی خواهد داشت.

۱۹-مصرف چغندر برای درد مفاصل و نقرس مفید می باشد چون مقدار زیادی آنتی اکسیدان دارد.

۲۰-در استعمال خارجی برای پانسمان زخم و درمان تاول استفاده می شود.

۲۱-شربت چغندر بهترین نوشابه و تقویت کننده بدن و دافع سموم بدن است. برای تهیه شربت چغندر، با آبمیوه گیری آب سه تا چهار عدد چغندر خام را بگیرید و آن را با یک لیوان آب معدنی مخلوط کنید.

۲۲-لبو به دلیل داشتن فیبر که خاصیت کاهش چربی خون را دارد و همچنین اسید فولیک، باید در سبد غذایی بیماران قلبی قرار گیرد. افراد می توانند با مصرف ۱۰۵ گرم چغندر قرمز، ۵۳ درصد اسیدفولیک مورد نیاز بدن را تأمین کنند.

اخطار :
◄ قند ریشه چغندر، برای مبتلایان به دیابت مضر است.